Magyar falu program

2022.04.30. 10:25

Megújult az oszkói óvoda - V. Németh Zsolt, olyan különleges ajándékot kapott, amin még az ovis jele is rajt volt

Két beruházást is átadtak a hegyháti településen. A TOP 400 milliós támogatásából elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer.

Gyöngyössy Péter

Verses, énekes műsorral készültek az óvodások az avatási eseményre

Forrás: Szendi Péter

Oszkóban az elmúlt években számos sikeres fejlesztés valósult meg. Tegnap az óvodánál egyszerre két beruházás átadóünnepségét is megtartották. Mint Birkás István polgármester köszöntőjében elmondta, a Területi Operatív Program csaknem 400 milliós támogatásával a falu teljes területén megoldódott a hirtelen lezúduló záporokból származó víz elvezetése. 

A Magyar falu program csaknem ötmilliós támogatásából felújították az óvoda játszóudvarát is. Több látványos komplex játékelemmel gazdagodott az intézmény. Mint a polgármester elmondta, van bőven utánpótlása az óvodának, ami jelzi, hogy a fiatalok itt maradnak és vannak új beköltözők is. Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében kiemelte a kivitelezés magas színvonalát.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, és Birkás István polgármester különleges ajándékot kapott
Forrás: Szendi Péter

 V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy az új csapadékvíz-elvezető rendszer valóban megoldja a hirtelen lezúduló csapadék elvezetését. Mint megtudtuk, a képviselő is ide járt óvodába. Köszöntőjében felidézte Ica néni, az akkori óvó néni intelmeit és az udvaron álló diófa emlékét. Ő is meglepődött, amikor az avatóünnepség végén Birkás Istvánnal együtt különleges ajándékot kapott az óvoda dolgozóitól. Azt a bizonyos összecsukható ágyat, amire valószínűleg mindenki emlékszik óvodáskorából. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában