Kijáró

2022.04.20. 15:00

Négynapos munkahetet hirdetett Ausztriában a Lidl

A cég egyelőre kísérleti jelleggel és csak ebben az országban vezeti be üzleteiben a csökkentett munkarendet. Ez azt jelenti, hogy a heti 38,5 órás munkaidő öt helyett négy nap alatt ledolgozható.

VN

Ausztriában a Lidl áruházlánc vezette be kísérletképpen az újfajta munkaidőmodellt

Forrás: Shutterstock

Követve a Nyugat-Európában egyre erősebben jelen lévő trendet, az áruházlánc ausztriai üzleteiben kísérleti jelleggel bevezeti a négynapos munkahetet. A közleményük szerint a kísérleti projektben a munkavállalók egy részének hirdetik meg a négynapos munkahetet. Ausztriában a négynapos hét azt jelenti, hogy a heti 38,5 órás munkaidő öt helyett négy nap alatt ledolgozható.

 Különösen sok fiatal szakember értékeli a korábbi generációknál jobban a szabadidőt, miközben egészségesebb egyensúlyt követel a munka, a család és a magánélet között. A koronavírus-járvány rámutatott: több munkakör tölthető be otthoni munkavégzéssel (home office), mint azt a legtöbben elsőre gondolták volna. Ez tovább erősítette az otthoni és a rugalmas munkavégzés kultuszát a hagyományos, merev heti munkaidővel szemben – írja a magyarok.orf.at. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában