Sok mindent kell bepótolni

2022.04.08. 12:00

Újra aktív a répcelaki nyugdíjasok klubja - Rengeteg tervük van 2022-re

Hosszú kihagyás után március 31-én indultak újra a répcelaki nyugdíjasklub rendezvényei. Az időseknek rengeteg tervük van 2022-re.

Polgár Patrícia

Vizvárdy Tamásné, a klub elnöke köszönti a tagságot

Fotó: VN/WK

A koronavírus-járvány – ahogyan az élet sok más területét – a szociális kapcsolatok ápolását is nagyban megnehezítette. A répcelaki nyugdíjasklub is számos rendezvényét elhalasztotta a pandémia idején, találkozásaik is megritkultak. Az idősek hagyományosan kéthetente gyűlnek össze a művelődési ház nagytermében. Erre azonban az elmúlt két évben csak ritkán volt lehetőségük. Vizvárdy Tamásné, a nyugdíjasklub elnöke elmondta: a járvány első évében akkora volt bennünk a félelem, hogy egyáltalán nem hívtak össze találkozót. 

 

Akkoriban, a karantén ideje alatt Facebookcsoportjukban tartották a kapcsolatot, ahol a régi fotókat nézegetve emlékeztek vissza korábbi programjaikra. Tavaly már bátrabbak voltak: néhány rendezvényüket – köztük a hagyományos szüreti mulatságukat is – megtartották, de csak olyan összejövetelt szerveztek, ahol a járványügyi előírásokat maradéktalanul be tudták tartani. Idén az előző kettőnél sokkal mozgalmasabb évet terveztek meg március 31-ei találkozójukon. Lesznek kirándulásaik – elutaznak majd Szombathelyre, a Sisi-kiállításra, Csornára is szeretnének ellátogatni, a fő úti céljuk pedig Mezőkövesd és környéke lesz. 

 

Egy évben kétszer batyus szalonnasütést tartanak, ahol harmonikaszó mellett töltik el a délutánt. Idén sem maradhat el a nicki műgátnál a közös sörözés, valamint októberben a hagyományos kukoricafosztás. Érdekes, izgalmas történeteket visznek hozzájuk a meghívott helybeliek, annak örülnek igazán, ha szép fotókat is visznek nekik, amelyeket közösen tudnak megnézegetni. Rendszeresen megünneplik a 80. és 90. születésnapjukat betöltő nyugdíjas társakat, ilyen tag idén egy-egy lesz majd. A klub vezetője arra számít, hogy idén 40-42 tag tér majd vissza az összejövetelekre, kiki, amikor ráér. Számukra a legfontosabb, hogy minőségi időt töltsenek el egymás társaságában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában