VN-Rendezvény

2022.04.12. 07:00

Vas Népe-állásbörze: információk első kézből a résztvevőktől

Munkát keresőknek, váltást fontolgatóknak is hasznos lehet az állásbörze. De mi a helyzet munkaadókkal? Többet ad-e, és ha igen, miben az álláspiaci fórumon való személyes találkozás, mint egy céges interjú? A szombathelyi TDK Hungary Components Kft. és a vasvári PNH Kft. szakembere is válaszolt kérdésünkre.

Tóth Kata

Miért érdemes megjelenni állásbörzénken? Tapasztalataikat mondták el kiállítóink

Forrás: Unger Tamás

A régió legnagyobb munkáltatói, rajtuk kívül kis- és középvállalatok is jelen lesznek április 27-én, szerdán az Agora – Művelődési és Sportházban a 8. Vas Népe-állásbörzén. Nem titok, hogy számukra egyre nagyobb kihívást jelent megtalálni a megfelelő munkaerőt. Megszólítottunk néhányat a kiállítók közül: arra voltunk kíváncsiak, hogy munkaadói szempontból milyen pluszt adhat munkaerő piaci fórumunk.

 

 Április 27-én mások mellett a TDK Hungary Components Kft. munkatársaival is személyesen találkozhatnak állásbörzénk látogatói. A vállalat fontosnak tartja, hogy minden olyan eseményen megjelenjen, ahol személyesen találkozhatnak munkatársaik a potenciális pályázókkal. Meggyőződésük, hogy mind a jelentkezőknek, mind a vállalatnak rendkívül hasznos, ha egy hagyományos állásinterjúnál kötetlenebb helyzetben mutatkozhatnak be egymásnak. A munkahelyről, a csapatról, a munkaidőn túli vállalati programokról és magukról a pozíciókról is személyesebb, kötetlenebb hangvételben lehet beszélgetni és kérdezni. 

 

Standjukhoz azoknak is érdemes lesz ellátogatniuk, akik aktívan nem keresnek állást, hiszen az állásbörze nekik is kiváló lehetőség arra, hogy a jelenlegi munkahelyüknél kedvezőbb munkakörülmények között végezhető állásra kapjanak ajánlatot. A gépkezelői, gépbeállítói és szerelői állások mellett számos mérnöki pozíciót is kínál majd a TDK a börzén. A vállalat több mint negyed évszádos szombathelyi története és jövőbeni fejlesztési tervei a hosszú távú biztonságot nyújtják minden kollégájuknak. Akinek számít, hogy biztos állása legyen, annak érdemes felkeresnie standjukat.

 

 A vasvári PNH Kft. azért tartja fontosnak, hogy személyesen is megjelenjen az állásbörzéken, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék a vállalatot, kilépve a konkrét álláshirdetések árnyékából, mondja Ferencz-Tóth Szilvia HR-vezető. A vállalatnál azt tapasztalják, hogy sokszor egy-egy pozíció felhívásából nem derül ki pontosan, hogy az adott cég mivel foglalkozik, milyen fejlődési lehetőségeket tud kínálni, vagy milyen a vállalati kultúrája.

 

 – Egy állásbörzén, a személyes beszélgetés során azt is el tudjuk mondani – megismerve, hogy az érdeklődő milyen tapasztalatokkal rendelkezik –, nálunk milyen lehetőségek nyílhatnak előtte. A másik oldalról a kiállító cégek első kézből szerezhetnek információt arról, hogy éppen mi foglalkoztatja leginkább az aktívan munkát keresőket, milyen kérdések vagy épp bizonytalanságok merülnek fel – így egy ilyen alkalom sikeres párbeszédet tud kezdeményezni az állást kínálók és az érdeklődők között. Az áprilisi börzére a PNH ismét látványos standdal készül, hogy első kézből tudjon hiteles információkkal szolgálni az érdeklődőknek – hallottuk a HR-vezetőtől. 

 

Az április 27-én megrendezendő állásbörzénkre korlátozott számban várjuk még kiállítók jelentkezését. Érdeklődni a 06-20-266-1846-os telefonszámon vagy e-mailben Németh Balázs megyei értékesítési vezetőnél lehet a [email protected] címen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában