Éremeső

2022.05.12. 11:02

Két fesztivál eredményhirdetése zajlott az Agora Művelődési és Sportházban - videókkal

Több mint kétszáz gyermek térhetett haza örömmel, mert elismerték a teljesítményét. Az Agora Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztiválon idén nem helyezéseket, hanem minősítéseket ítéltek oda, azért, hogy magát a találkozást helyezzék fókuszba. A PLÁNtáló 2022 Ifjúsági Filmművészeti és Videó Pályázatra beérkezett filmekre pedig műhelydíjakat ítéltek oda abból a megfontolásból, hogy az alkotások nem összehasonlíthatók, és nem a verseny, hanem a szemle jelleget szerették volna hangsúlyozni, ahol minden alkotócsoport műve ugyanúgy értékes.

Merklin Tímea

Képünkön Németh Hunor Dénes és Faludy Mira.

Forrás: Cseh Gábor

A fesztivált mindkét napon Horváth Zoltán igazgató nyitotta meg. A program bemutatkozási lehetőséget adott minden tehetséges szombathelyi és megyei fiatalnak. Fontosnak tartották, hogy a fesztivál elsősorban ne a díjazásról szóljon, hanem a találkozásról, egymás munkájának tiszteletéről és a minőségi szórakozásról. 

© Cseh Gábor
Török Martin a gyermek művészeti fesztiválon
Forrás: Cseh Gábor

Ezért az egyes kategóriákon belül az idén nem helyezéseket, hanem minősítéseket adott ki a zsűri, amelyben Baranyai Ákos, Prikazovits Ferenc, Nagy Cili, Tanai Ezsébet és Rimányi Judit foglaltak helyet. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés Kollégiuma támogatta, a Nemzeti Művelődési Intézet egy másik pályázata révén pedig a résztvevők különlegesen szép, egyedi emléket vihetnek haza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában