Nyugdíj

2022.05.08. 13:00

Negyvennyolc év után búcsúzik a mentőktől dr. Puskás Tivadar

Negyvennyolc év és 23 nap szolgálat után vonult nyugdíjba dr. Puskás Tivadar, az Országos Mentőszolgálat vezető főorvosa, a vasi megyeszékhely korábbi polgármestere. Hivatalos búcsúztatóját – a pandémia miatt – tegnap tartotta.

Cseh-Egyed Bernadett

Dr. Puskás Tivadar az összejövetelen

Forrás: Cseh Gábor

Több mint száz kollégája körében elevenítette fel az elmúlt közel öt évtized emlékeit, élményeit, eredményeit dr. Puskás Tivadar azon az összejövetelen, amelyet nyugdíjba vonulása alkalmából tartott. Külön köszöntötte őt dr. Lórántfy Mária, akinek átadta a stafétát, valamint dr. Rosta Máté Tivadar, a mentőszolgálat jelenlegi, megbízott regionális vezetője. Mint ismeretes, dr. Puskás Tivadar 2005-től a Nyugat-dunántúli régió vezetőjeként tevékenykedett. 

Kiemelten foglalkozott a lélegeztetés, a helyszíni altatás kérdéseivel, a szívinfarktusban szenvedő betegek alvadékoldó kezelésével. Szólt arról is, ez idő alatt 17 országos konferenciát szervezett, megjelent 85 cikke, 205 kongresszusi előadást tartott. Nagy eredménynek tartja, hogy a Nyugat-dunántúli régióban tíz új mentőállomást avattak, és egyebek mellett tagja volt a Magyar Orvosi Kamara Felügyelő Bizottságának. A legbüszkébb mégis családjára és a Puskás-találkozókra. 2005-ben Az Év vasi emberének választották, az akkor megfogalmazott mottóját örök érvényűnek tartja: „Jól dolgozni nem sokkal többe kerül, mint rosszul végezni a munkát.” 

© Cseh Gábor

Dr. Puskás Tivadar az összejövetelen
Forrás: Cseh Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában