A kurzus zárása

2022.06.28. 15:00

Bizonyítványt kaptak az új falugondnokok

Tizenöt falugondnok tett vizsgát és vehette át bizonyítványát hétfőn annak a kurzusnak a zárásaként, amelyet a Vas Megyei Önkormányzat szervezett.

Merklin Tímea

Jákó Melinda Majthényi Lászlótól veszi át a bizonyítványt

Forrás: Szendi Péter

A képzés 2022 áprilisában kezdődött: a falugondnokok alapfokú szociális feladatok ellátására kaptak felkészítést. Ismereteikről írásban, majd szóban is számot adtak. A vizsgabizottság tagja volt hétfőn Bartus István, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet, Szarvák Mónika, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkársága és Tóthné Fiegler Andrea, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény munkatársa. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke gratulált a frissen végzett falugondnokoknak, megköszönte dr. Palotai Péter és Bükiné Feiner Mónika szervezőmunkáját. Megkérdeztünk két most vizsgázott falugondnokot: Jákó Melinda a bői kultúrházvezetői munkája mellett vállalta a feladatot, jó rálátása van a közösségre, amelynek – amint mondta – „kicsit a tyúkanyója lett”. A testület azzal választotta meg, hogy „a polgármester a falu esze, a falugondnok a község szíve.” Komáromi Lajos Sárvárról pályázott a váti állásra, feladata a gyerekek nemesbődi óvodába történő szállítása lesz, emellett ebédet hord, és szükség szerint viszi majd az időseket szakorvosi ellátásra, ha kell, bevásárol nekik. A településen adódó karbantartási munkák során együttműködik majd a helyi faluszépítő egyesülettel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában