Vádemelés

2022.06.20. 08:13

Budapesten próbálta eladni a rájuk bízott autókat a tulajdonos belegyezése nélkül egy vasi házaspár

A házaspár a rájuk bízott gépjárműveket akarta eladni a tulajdonos beleegyezése nélkül. A celldömölki rendőrök sikkasztás miatt indítottak büntetőeljárást.

police.hu

Forrás: police.hu

Arról érkezett bejelentés a Főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2022. június 15-én, hogy egy személyautót és egy autószállító gépjárművet tulajdonítottak el egy Vas megyei településről. A Celldömölki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a széleskörű adatgyűjtés, valamint a beszerzett információk alapján megállapították, hogy egy házaspár a rájuk bízott gépjárműveket a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül próbálta meg eladni Budapesten - írta meg a police.hu 

A rendőrök a 36 éves férfit és 34 éves feleségét gyanúsítottként kihallgatták, melynek során elmondták, hogy egy harmadik társukkal megegyeztek abban, hogy a gépjárműveket ő Budapestre szállítja és eladja, majd az így megszerzett pénzt szétosztják egymás között. A celldömölki nyomozók a két gépkocsit a 46 éves férfitól Budapesten lefoglalták és azokat hazaszállították, a férfit pedig gyanúsítottként kihallgatták. A házaspárral szemben sikkasztás bűntett, a 46 éves férfival szemben pedig pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Celldömölki Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában