Helyi közélet

2022.06.12. 09:05

Családi nap a Vízi Vándorban

Csatlakozott a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2022 elnevezésű országos programsorozathoz az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság is. Ezúttal a nemrég megnyílt csákánydoroszlói Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpontban rendeztek családi napot.

TJ

Fotó: © Unger Tamás

A Magyar Nemzeti Parkok Hetének programjai több napon át tartottak az ország különböző pontjain, a cél mindenütt az volt, hogy a természet értékeire irányítsák a figyelmet. Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság új csákánydoroszlói  látogatóközpontját nyitotta meg a nagyközönség előtt.


Kovács-Mesterházy Viktória,  a Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Osztály vezetője elmondta, hogy a családi napon ingyenesen lehetett megnézni a Rába élővilágát bemutató interaktív kiállítást, emellett kézműves foglalkozást is tartottak. A délelőtt folyamán vásárral kedveskedtek a látogatóknak, ezen a Nemzeti Parki Védjegyes termelők árulták portékáikat. A legnépszerűbb programnak kétségkívül a törhetetlen rábai kenu és a raft-csónak kipróbálása bizonyult a gyerekek körében. 


Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság következő programja az Őrségi Vásár idején lesz, június 25-én, szombaton e-bike túrát szerveznek a szlovén Rába-vidékre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában