Pedagógusnap

2022.06.09. 09:00

Életműdíj a testnevelő tanárnak - A tankerület a Nádasdy-iskolában köszöntötte a pedagógusokat

Átadták a pedagógusi életműdíjat és az év pedagógusa elismeréseket a pedagógusnap alkalmából. A Sárvári Tankerületi Központ ünnepségének a Nádasdy Tamás Általános Iskola tornacsarnoka adott helyet szerdán délután.

Pajor András

Máthé Csaba, Jancsóné Krázli Erzsébet, Csikós-Kovács Éva, Talabér Lívia Mária és Rozmán László

Forrás: PÁS

A tankerület igazgatója köszönetet mondott a tanároknak felelősségteljes munkájukért: – Ellentmondásos körülmények között eltelt tanévet zárhatunk idén, amire árnyékot vetett a pandémia és néhol a sztrájk lehetősége is. Mindezeken túl eredményes és sikeres évet tudhatunk magunk mögött – hangsúlyozta Rozmán László. A Sárvári Tankerületi Központ tavaly alapított életműdíját olyan pedagógusnak ítélik oda, aki egész pályafutása során egy intézményben tevékenykedett. A tankerület Pedagógus Életműdíj elismerését ezúttal Máthé Csaba, a Nádasdy Tamás Általános Iskola tanára kapta példamutató, magas színvonalon végzett oktató-nevelő munkájáért. 

– Ezt a kitüntetést olyan tanárok kapják, akiknek a neve már aktív pedagógusként igazi legendává vált – jelentette ki az ünnepségen Rozmán László. Máthé Csaba az 1970-es évek kezdetétől mint tehetséges labdarúgó volt jelen Sárvár futballéletében, majd az aktív évek után jelentős szerepet játszott a sportág városi utánpótlásának nevelésében. 1981-ben, a főiskola elvégzése után kezdte meg a tanítást a mai sárvári intézmény jogelődjénél. Testnevelő tanárként fő célja volt a sport megszerettetése, a tehetségek gondozása és versenyeztetése.

 A sárvári járásban az év pedagógusa díjban részesült Talabér Lívia Mária (Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola), Jancsóné Krázli Erzsébet (Szelestei Általános Iskola) és Csikós-Kovács Éva (Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola, Sárvár). Az ünnepségen a celldömölki Tücsök Bábcsoport és a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak műsort. A tankerület a vakációra is készül. – Immár negyedik éve kapcsolódunk be a Csodaszarvas iskolaközösségi programba, amelynek révén tizennégy iskolánk 1400 diákjának tudunk kéthetes, játékosan tanító táborokat szervezni a nyári szünet folyamán – mondta Rozmán László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában