Ez tehát egy kutya-macska barátság?

2022.06.25. 07:00

Miú és Vau bemutatkozott - Premiert tartott a Mesebolt Bábszínház - fotók

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház pénteken délelőtt a nardai karitásztáborban tartotta meg legújabb előadásának premierjét. Miú és Vau kétszer is bemutatkozott a népes és érdeklődő gyerekközönségnek.

Ölbei Lívia

Kolozsi Angéla és Lukács Gábor a tábori közönség előtt

Forrás: Unger Tamás

„Ami az egyiknek unalmas, az a másiknak izgalmas. Ami az egyiknek kísértettörténet, az a másiknak kertészeti tanácsadás. Az egyik álmodozó, szétszórt és kényelmes, a másik gyakorlatias, rendszerető és dolgos. Ez tehát egy kutya-macska barátság? Föltétlenül. És persze itt van Miú és Vau is. Miú macska, Vau pedig kutya. Új otthonba költöznek, rendezkednek, fúrnak-faragnak, festegetnek, helyet keresnek maguknak úgy, hogy a másik is megtalálhassa a maga helyét. De költözködni, rendezkedni, együtt élni még a legjobb barátoknak sem könnyű” – mondja az előadás ajánlója.

Egy előadást létrehozni ugyancsak mindig csapatjáték. A finn kortárs szerző, Timo Parvela meséiből ezúttal igazán izgalmas együttműködésben született előadás: Miú és Vau összehangolódásának történetét színpadra írta, rendezte, játssza: Kolozsi Angéla és Lukács Gábor. Tervező: Rumi Zsófi, bábkészítő: Sipos Katalin, zeneszerző: Kiss Dávid. Külön izgalom, ahogyan a bábok a mozgatóikkal egy hullámhosszra kerülnek. És még egy összjáték: az előadás a Mesebolt Bábszínház és az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete közös produkciójaként, az Emmi támogatásával jött létre. Ősztől a Mesebolt-bérletben is! Ö

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában