Civil tudósítás

2022.06.07. 11:06

Őrzik a hagyományokat Andrásfán - fotók

vaol.hu

A pünkösdi hosszú hétvégén Andrásfán két néphagyományt is felelevenített az Összefogás Andrásfáért Egyesület.

Szombaton a Szent István parkban kitáncolták a település májusfáját a Tőzike dalkör tagjai, közben párválasztó dalokat énekeltek. Az eseményen résztvevőket bográcsban főtt babgulyással és házi süteménnyel vendégelték meg a művelődési házban.

Másnap, pünkösd vasárnapján a Tőzike dalkör négy tagja, a saját maguk által készített hímzett népviseletben végig járta a falu utcáit. Az idei évben két kislányt sikerült bevonni a néphagyomány felelevenítésébe. A település felső részében Bakos Olivia, az alsóban Bogdán Bella vállalta be a pünkösdi királykisasszony szerepét. A lakosság meghatódva fogadta a pünkösdölőket. Csokoládéval, rétessel, üdítővel kedveskedtek a jó kívánságokért cserébe.  A lakosság könnyes szemmel mesélte gyermekkori pünkösdi élményeit.

Bizakodva nézünk a jövőbe. Reméljük az elkövetkező években még több gyermeket tudunk bevonni néphagyományaink felelevenítésébe, megőrzésébe. 

A tudósítást Nagyné Márffy Gyöngyitől kaptuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában