Közösségi nap

2022.07.31. 09:19

A polgármester is velük járja - Debütált a Szecsődi Fergeteg Tánckör - fotók

Kulturális és közösségi napot tartottak a településen, amelyen fellépett a tavaly alakult Szecsődi Fergeteg Tánckör is soraiban Varga Gyula polgármesterrel.

Vas Népe

Forrás: Szendi Péter

A Rába-parti közösségi színtéren tartott rendezvényen elsőként Percsák Sándor és Percsák Szabolcs muzsikája szólt a közös ebédhez, majd érkezett Komonyi Zsuzsi, aki népszerű slágerekkel szórakoztatta a közönséget. A hastáncosok műsora után a helybeliekből alakult tánccsoport debütált. 

- Tavaly, a szüreti felvonulás apropóján létrehozott Szecsődi Fergeteg Tánckör a Molnár Lajos Egyesület kötelékében működik. Szoknyákat és köténykéket varrattunk, táncpróbákon vettünk részt a felvonulásra készülve, aztán később is folytattuk a munkát. A kezdeményezésünk a közösség összetartozását is erősítette, ezért úgy gondoltunk, hogy elismerjük a ruhavarrók és a néptáncoktató Lákics Krisztina munkáját – mondta Varga Gyula polgármester. Az elismerő oklevelet V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos adta át, aki egyúttal köszöntötte is az egybegyűlteket. 

 

- Azt látom, hogy aki a népi kultúra egyik szeletével foglalkozik, érdeklődése kiterjed másra is. Molnaszecsődön a tánc mellett arra is gondot fordítottak, hogy megjelenjenek az esztétikus viseletek – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Zárásként sodrófa-hajításban, gumicsizma-dobásban mérték össze magukat a helybeliek, majd tábortűz és hajnalig tartó bál következett. A közösségi napon kiállítást is nyitottak a kosárfonó szakkör munkáiból.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában