Közgyűlés

2022.07.19. 07:00

A zanati kerékpárútról és területeladásról is döntenek a szombathelyi közgyűlésen

Ingatlanértékesítés és a zanati kerékpárút beruházása is témát ad a mai rendkívüli közgyűlésen.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Rendkívüli közgyűlést hívott össze keddre, 10 órai kezdettel Nemény András polgármester. A kiküldött meghívó szerint három napirendi pontot tárgyalhatnak meg a képviselők a városháza nagytermében. Első pontban ingatlanértékesítésről dönthetnek: a legutóbbi, júniusi közgyűlésen komoly vitát kiváltó, északi iparterület egy részének eladásáról szavaznak. Az előterjesztésből kiderült: a Domino Trans Nemzetközi-Belföldi Fuvarozó és Szállítmányozó Külkereskedelmi Kft. tett árajánlatot a június 27-ei határidőig. A viszáki székhelyű cég nettó 352 174 109 forintért vásárolná meg az értékesítendő területet.

Amennyiben a közgyűlés többsége eredményesnek nyilvánítja a pályázati eljárást, és a szerződés létrejön a szombathelyi önkormányzat és a fuvarozó cég között, a söptei önkormányzat szintén „részesül” a vételárból. Egy 2020-as megállapodás szerint a szomszédos település az északi iparterületen értékesített földek nettó eladási árának 11 százalékát kapja meg pénzügyi támogatásként Szombathelytől. Ez az üzlet Söptének most 38 739 152 forintot jelenthet.

Sokak számára jelenthet ugyancsak fontos hírt: a zanati kerékpárút kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárásban a legkedvezőbb árajánlat elérte a csaknem 380 millió forintot. Ismeretes, dr. Hende Csaba, térség országgyűlési képviselőjének közbenjárására a beruházáshoz a kormány 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott tavaly júliusi határozatával.

A mai közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint az önkormányzat a hiányzó összeget kipótolná: az idei költségvetés terhére mintegy 96 millió forinttal járulna hozzá a beruházáshoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában