Matiné a kastélyban

2022.07.05. 14:40

Elindult az ORF Burgenland fesztiválturnéja - minden helyszínen megénekeltetik a közönséget

Az ORF Burgenland az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem rendezhette meg a hagyományos nyári fesztiválturnéját. Most bepótolják: összesen 13 burgenlandi településre invitálják színes fesztiválprogramokra a közönséget. A kismartoni Esterházy-kastély pedig továbbra is a Nyári matinéval várja a komolyzene kedvelőit.

Vas Népe

A nyári fesztiválprogramokat júniusban, júliusban és augusztusban, rendszerint péntekenként rendezik meg, minden alkalommal a tartomány más települése látja vendégül a rendezvényt – tudjuk meg a burgenland-orf.at ajánlójából.

Az idei év újdonsága az Énekeljünk együtt című nyilvános kampány lesz, amelyben minden nyári fesztiválon a Radio Burgenland műsorának egy-egy slágerét szólaltatják meg a fesztivál látogatóival közösen. A nagy kórust a Radio Burgenland Band kíséri.

Júniusban és júliusban már öt településen, Szarvkőn, Pátfaluban, Városszalónakon, Boldogasszonyban és Felsőpulyán járt a fesztivál, amely  júliusban és augusztusban is folytatódik. Július 8-án, pénteken a  Felsőőrbe  Marlena Martinellit, július 15-én Sopronnyékbe Silvio Samonit, július 22-én Borostyánkőbe és augusztus 5-én Gálosba Oliver Haidtot, július 29-én Hőflányba és augusztus 19-én Nagymartonba Udo Wenderst, augusztus 12-én Lajtaújfaluba Melanie Payert; a sorozat augusztus 26-ai záró programjára, Gyanafalvára a Radio Burgenland Bandet ajánlják a közönségnek. A fesztiválprogramok péntekenként 19 órától éjfélig tartanak.

Ezen a héten is folytatódik a kismartoni Esterházy-kastély Nyári matinéja. Július 7-én, csütörtökön a Joseph Haydn Brass, július 8-án, pénteken pedig a Haydn Quartett lép fel 11 órától a kastélyban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában