Magyar falu program

2022.07.11. 16:00

Járda és szolgálati lakás újul meg Bajánsenyén

A település önkormányzata négy pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program idei felhívásaira, ezek közül kettő nyert, így egy 620 méter hosszú járdaszakasz felújítására és a falu központjában található szolgálati lakások külső renoválására is sor kerülhet. A két beruházásra összesen mintegy 37 millió forintot kapott a település.

Tóth Judit

Györke Gyula polgármester a már felújított társasház előtt

Forrás: Szendi Péter

Bajánsenye ebben az évben négy pályázatot adott be a Magyar Falu Program felhívásaira. A tervek között szerepelt az óvodai játszóudvar fejlesztése, a falugondnoki gépjármű cseréje, valamint az önkormányzati járda és a szolgálati lakás felújítása. Utóbbi két projekt a pályázati támogatásnak köszönhetően megvalósulhat. A járdafelújítás hamarosan elkezdődik, a szolgálati lakás külső megújítása pedig már a végéhez közeleg.    

- A járdánk nagyon rossz állapotban volt, egy évtizede terveztük a helyreállítását. 9,9 millió forintból egy 620 méteres szakasz kerül most sorra, ez a teljes járda egy harmada - mondta Györke Gyula polgármester, aki kitért arra is, hogy a munkaterület átadása egy hónapja megtörtént. A munkálatok várhatóan augusztusban kezdődnek, a felújítást a kivitelezőnek szeptember 30-ig kell elvégeznie. 

Györke Gyula polgármester mutatja a fejlesztésre váró járdát
Forrás: Szendi Péter

A település központjában lévő emeletes, négy lakásos társasház külső felújítására 26,8 millió forintot nyert a település. Ebből az önkormányzati tulajdonú épületrészt újra cserepezik, újraépítik a faszerkezetű külső erkélyeket, kicserélik a nyílászárókat, elvégzik a külső szigetelést, illetve a színezést és térköveznek is. A beruházás előrehaladott állapotban van, a kivitelező hamarosan - várhatóan napokon belül - befejezi a munkálatokat. 

- Az önkormányzat számára rendkívül nagy öröm a két sikeres pályázat, hiszen mindkét projekt régóta halogatott problémák megoldását segíti. V. Németh Zsoltnak, térségünk országgyűlési képviselőjének köszönettel tartozunk, hiszen felkarolja a kistelepülések ügyét. Számunkra a Magyar Falu Program nagyszerű lehetőség, hogy szépíthessük, fejleszthessük településünket, és minél komfortosabbá tegyük az itt élők és az ide érkezők számára – tette hozzá még a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában