Találkozó

2022.07.15. 16:37

Képeslapgyűjtők találkoztak Szombathelyen

Polgár Patrícia

Kiss Attila szombathelyi gyűjtő mutatja különleges szombathelyi témájú lapjait.

Forrás: Szendi Péter

A hétvégén, pontosabban pénteken és szombaton tartja éves nagyrendezvényét a Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete, az ország azon kevés egyesületeinek egyike, amelyek székhelye nem Budapestre – a képeslapgyűjtők esetében Szombathelyre – van bejegyezve. A találkozó első napján az ország minden tájáról érkezett gyűjtők a Herényiek Házában „cserebere délutánt” tartottak. 

Forrás: Szendi Péter

Kőszegfalviné Pajor Klára, elnök elmondása szerint az ide érkező gyűjtők már jól ismerik egymást, így tudják, milyen témájú lapokkal készüljenek az adott cserepartnernek. Hozzátette, ilyenkor akár több ezer képeslap is gazdát cserélhet. Szombaton 10 órakor kiállítás nyílik a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban a gyűjtők tematikus lapjaiból, majd visszatérnek a Herényiek házába, ahol 13 órától ismét csereberét, majd közgyűlést és tombolasorsolást tartanak. A lapokból összeállított kiállítás augusztus 27-ig a megtekinthető a Berzsenyi-könyvtár nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában