Vandálok

2022.07.25. 20:00

Kik és miért tették tönkre a Széll Kálmán utcai virágágyásokat?

Vandálok rongálták meg azokat a Széll Kálmán utcai virágágyásokat, amiket civilek ültettek be jószándékkal. A növényeket kihúzták és elvitték, vagy egyszerűen csak ott hagyták elszáradni.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Több Széll Kálmán utcai szolgáltató is csatlakozott ahhoz a civil kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy szebbé varázsolják a forgalmas útszakaszt. A fák tövébe földet tettek, virágágyást hoztak létre és virágokat ültettek az elmúlt hónapokban. Az utca egyik oldalán már látszik az odafigyelés eredménye: gondozott ágyások mellett sétálhatunk a Széll Kálmán utcában. A másik oldalon, a Magyar Államkincstárnál azonban a jószándékú kezdeményezést valakik tönkretették. Erre dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger hívta fel a figyelmet legújabb videóbejegyzésében.

- Egy-két héttel ezelőtt arra lettünk figyelmesek, hogy következetesen megrongálták valakik vagy valaki ezeket a virágládákat – mondta el Szendrő, aki megmutatta azt is: tövestül húzták ki a növényeket a földből, majd azok egy részét otthagyták elszáradni.

Egy tábla is kikerült az egyik ágyáshoz „Élvezed, hogy szétszeded a keretet?” felirattal, ám azóta azt is elvitték – erre is kitért videóbejegyzésében a blogger, aki arról beszélt még, sajnálatos, hogy a kutyások nem szólnak rá az állatra: ne kaparja ki a növényeket a földből!

Dr. Szendrő-Németh Tamás arra hívta fel a figyelmet: Budapesten magánházakból öntözik a közterületeken lévő fákat, így vigyáznak a környezetükre.

Nekik is pénzükbe került, hogy virágosítsák a Széll Kálmán utca e részét.

A blogger végül rámutatott: ha odafigyelünk a környezetünkre, Szombathely olyan város lehetne, amire büszkék lehetünk. De ha olyan emberekkel van tele, akik mások munkáját tönkreteszik, akkor sohasem lesz ilyen a vasi megyeszékhely.

Itt megnézheti a videót:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában