Ajándék a gyülekezetnek

2022.07.24. 14:05

Luther Márton szobrot avattak Tokorcson  - fotók

Tokorcs Szobrot avattak az istentisztelet keretében a tokorcsi evangélikus templomban vasárnap reggel.

Vas Népe

Istentisztelet keretében tartandó szoboravató ünnepségre a tokorcsi evangélikus templomba. Smidéliusz Jenő (volt tokorcsi lakos,70 évvel ezelőtt Budapestre költözött) saját kezűleg készített Luther Márton mellszobrot ajándékozott a gyülekezetnek. Rácz Dénes Lelkész, Rostáné Piri Magdolna esperesasszony, , 20220724, ut, Tokorcs, Unger Tamás / Vas Népe

Fotó: © Unger Tamás

A 70 évvel ezelőtt Budapestre költözött egykori tokorcsi lakos, Smidéliusz Jenő saját kezűleg készített Luther Márton mellszobrot, azt ajándékozta a gyülekezetnek.   

Az evangélium üzenete arról szólt, hogy nem könnyű eldönteni, hogy a sokaságot vagy a kiválóságot, az egyedi minőséget válasszuk-e. A mai világban mindenféle adatot tárolnak rólunk, de a szívünk belső gondolatát még nem, azt csak Isten ismeri. A beszédben hangsúlyt kapott mások szolgálata.

Smidéliusz Jenő Luther mellszobra a torony alatt kapott állandó helyet. Maga az alkotó és Dömölki Lajos gondnok leplezték le Rácz Dénes lelkész és Rostáné Piri Magdolna esperes jelenlétében, aki megáldotta a művet.

Smidéliusz Jenő elmondta: 70 éve hagyta el a falut, a téeszesítís idején ment Budapestre, inkább iparos akart lenni. Egyetemet végzett, sok szobrot faragott, szükségesnek látta, hogy emléket állítson a reformáció munkájának a Luther szobor által, és azt szülőfalujának adományozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában