Sárvári Járásbíróság

2022.07.04. 10:59

Ötször is jogosítvány nélkül vezetett egy férfi Vas megyében - A börtönbüntetés nem jogerős, mert fellebbezett

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Sárvári Járásbíróság bíróság elé állítás keretében, 5 rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönre, 2 év közügyektől eltiltásra és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit. Elrendelte továbbá a Pápai Járásbíróság korábbi ítéletével kiszabott 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés utólagos végrehajtását. A vádlott cselekményét ezen felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el. 

A terhelttel szemben az elévülési határidőn belül több alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés miatt.

A vádlott annak ellenére, hogy őt a Pápai Járásbíróság a 2022. március 26-án jogerős ítéletével a 2020. december 3-án megvalósított bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 8 hónap időtartamra eltiltotta a közúti járművek vezetésétől, öt különböző időpontban (2022. május 30. és június 28. között) és helyszínen (Sárvár, Celldömölk, Mersevát, Jánosháza) vezette a tulajdonában lévő Citroen Jumper típusú tehergépkocsit.
Így például 2022. május 30-án 18 óra 30 körül Sárváron, a Rákóczi utcában anyagi kárral járó balesetet is okozott, amikor a Rákóczi u. 12. szám előtti parkolóban hátramenetet hajtott végre, de nem biztosított elsőbbséget egy gépkocsi részére, s annak oldalának ütközött, amely miatt a Sárvári Rendőrkapitányság járőrei 10.000 forint helyszíni bírsággal sújtották.

A vádlott cselekményeivel megszegte a KRESZ 4. paragrafus (1) bekezdésének a) pontjában írtakat, miszerint járművet az vezethet, aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában