Kiállítás

2022.07.25. 16:00

Tisza-Kalmár György a képeivel gyógyít - Nyári témák Egyházashetyén - fotók

Új kiállítása nyílt az öt éve Vas megyében élő Tisza-Kalmár György festőművésznek a Vital Art Galériában. A tárlat apropóját ezúttal a nyár adta.

VN

Forrás: Unger Tamás

A régi kastélyépület egy részében működtet galériát Tisza-Kalmár György és lánya, Ágota. Általában a négy évszakhoz igazítják a tárlatnyitókat, így nem meglepő, hogy a legújabb képeken a meleg színek dominálnak: a vörös, a narancs, a sárga. 

A festőművész a hagyományos technikát, a nagy mesterek módszerét használja: úgy születik meg a kép, hogy az olajat rétegről rétegre rakja. A vibráló hatás pedig onnan ered, hogy a lélek dolgait szereti vászonra vinni. 

- Tudományosan bizonyított tény, hogy a színeknek gyógyító ereje van. Ha többen többet foglalkoznának a művészettel, kevesebb lenne a betegség.  Ha a lélek rendben van, a test is rendben lesz – fogalmazott Tisza-Kalmár György, aki egyebek mellett természetgyógyászattal is foglalkozik. Lánya, Ágota képeinek elsősorban a virágok adják a témáit.  

Ha valaki szeretné megtekinteni a kiállításokat, kérésre bármikor kinyitják számára a galériát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában