Diplomaosztó az ELTE SEK-en

2022.07.09. 12:21

Választott szakterületük okleveles szakértői lettek

Átvették oklevelüket a frissdiplomások az ELTE Savaria Egyetemi Központ szombat délelőtti diplomaosztó ünnepségén Szombathelyen az Agora – Művelődési és Sportházban.

BTK

Fotó: © Cseh Gábor

Száznegyvennégyen vették át oklevelüket az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) szombat délelőtti diplomaosztó ünnepségén az Agora – Művelődési és Sportházban. A tavalyi rendhagyó év volt, csak a frissdiplomások lehetettek jelen az eseményen. Az idén újra hozzátartozóikkal együtt ünnepelhettek.

 

A Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ 8BDPK), az Informatikai Kar, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar, a Tanító- és Óvóképző Kar és a Társadalomtudományi Kar hallgatói tettek sikeres záróvizsgát a júniusi időszakban. Lenkai Nóra, az ELTE SEK rektori biztosa elsőként prof. Dr. Borhy László akadémikus, az ELTE rektora üdvözletét adta át. Köszöntőjében útravalóként Einsteint idézte: „Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.” Mint mondta, a tudás mindig értékálló befektetés, ha pedig valaki az ELTE-n szerez diplomát, az állítás hatványozottan igaz. A frissdiplomásokat emlékeztette, hogy tanulmányaik ideje alatt a járvány miatt soha nem tapasztalt kihívásokban volt részük. Az évek alatt felvérteződtek olyan képességekkel, amelyek segítenek megállni helyüket az életben. Ehhez az ELTE szombathelyi kampuszának egyik erőssége, az összetartó közösség is hozzájárul.

Dr. Lenner Tibor, a BDPK igazgatója úgy fogalmazott: a pedagógus hivatása az, hogy a zsenge ember fölé hajolva segítse annak növekedését az ég felé. A pedagógusok nemcsak a test, hanem a szellem őrei, orvosai is lehetnek. Azt kívánta nekik, hogy ha majd nehézségeik támadnak is, belső békéjüket megtalálva, derűvel végezzék hivatásukat.

A szülők és a családtagok gyermekeikért hozott áldozatát hangsúlyozta dr. Kozsik Tamás, az Informatikai Kar megválasztott dékánja. Hat mesterszakot, 16 alapszakot, tíz felsőfokú szakképzést végzett programtervező informatikus és két gépészmérnök szerzett diplomát a karon. Minőségi szaktudásukra nagy szüksége van az országnak, az ELTE-diploma jövőbemutató lehetőségekhez segíti a fiatalokat, jegyezte meg.

A Pedagógiai és Pszichológiai Kar nevében dr. Felvinczi Katalin dékáni biztos úgy fogalmazott: a kar szlogenjével – Minden, ami ember! – összhangban tevékenykednek majd, akik a karon diplomát szereztek. Nagy mértékben hozzájárulnak az életminőség javításához, ahhoz, hogy nőjön az egészségben eltöltött évek száma.

Az ünnepélyes fogadalomtétel után dr. Lénárd András, a Tanító- és Óvóképző Kar dékánhelyettese gratulált a karon kimagasló színvonalú záróvizsgát tett hallgatóknak. Mint mondta, a pedagógusmesterség talán legszínesebb terepe a tanítóé, ők lehetnek az oktatás digitalizációjának hírnöknemzedéke.

Végül dr. Szűcs Zoltán Gábor, a Társadalomtudományi Kar dékánhelyettese szólt az egybegyűltekhez kiemelve a hallgatók és az oktatók járványidőszakban, több digitális féléven keresztül tanúsított egymás iránti rugalmasságát, toleranciáját.

Az újdiplomások nevében Molnár Dorottya búcsúzott az alma matertől. A diplomaosztón mások mellett részt vett dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke. Vörösmarty Mihály Ábránd és Csokonai-Vitéz Mihály Tartózkodó kérelem című versét saját feldolgozásában adta elő Horváth Nóra ének-magyar tanárszakos hallgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában