Ünnepség

2022.08.20. 17:59

Augusztus 20. megtanít bennünket arra, hogy kik vagyunk - Elismeréseket is átadtak a celldömölki ünnepségen

Bege Botond

Forrás: Ohr Tibor

Az ünnepi műsor szentmisével kezdődött szombaton 9-órakor a helyi katolikus kegytemplomban. A prédikációban felhívták a jelenlévők figyelmét arra, hogy Szent István király házat és hazát épített számunkra, amelyet nem homokra, hanem kősziklára épített. Továbbá elhangzott az is, hogy a szenteket nem imádni, hanem követni kell, követendő példák a ma élő ember számára ugyanúgy, mint a több generációval ezelőtti ember számára.

Az ünnepi szentmise után a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban folytatódott az ünneplés, ahol Tóth Ákos szavalata után Fehér László polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Ágh Péter országgyűlési képviselő tartott ünnepi beszédet.

A képviselő beszédében elmondta, nagy öröm számára, hogy jelen lehet az eseményen, hiszen volt idő, amikor a járvány miatt nem volt erre lehetősége. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a közösséget szolgálják, ezzel a magyar kultúráért is dolgoznak.

– Augusztus 20. megtanít bennünket arra, hogy kik vagyunk, hogy soha nem hihetjük magunkat kisebbeknek másoknál, soha nem kell meghajolnunk másoknak. A Szent István által önálló életre hívott magyar állam és a benne élő magyarok is jól tudták ezt, ha másképpen gondolkodtak volna, bármely korszakban, már rég eltűnt volna a haza. Legyünk tehát büszkék a magyarságunkra, amelynek az államalapítás óta megmaradásért vívott harca önmagában hungarikum lehetne – mondta a képviselő. A beszéd után a Kekeri citeraegyüttes adott ünnepi műsort.

A kenyér megszentelésével folytatódott az ünneplés, amelyben részt vett Mikulyák László plébános, Rác Dénes evangélikus és Major Lehel református lelkész.

Ezt követően díjakat és kitüntetéseket adtak át. Celldömölk Városért Érdemérem kitüntetésben részesült pedagógusnap alkalmából Bódisné Burján Ibolya matematikatanár, Farkasné Somogyi Veronika gyógypedagógus, Horváth Sarolta magyar nyelv- és irodalom szakos tanár, Némethné Babos Mariann tagóvoda-vezető, Oszkó Attila gyakorlati oktatás vezető, Szabó Sándorné gyógypedagógus Semmelweis-nap alkalmából kitüntetésben részesült dr. Gájer Tatjana háziorvos, belgyógyász, Győrffy Zsuzsanna Krisztina asszisztens, Nagy Lászlóné ápolónő, Vadócz Jenőné műtősnő. 

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából ugyancsak Celldömölk Városért Érdemérem kitüntetésben részesült Borsos Péter bőrszobrász, Csuka Gábor nyugalmazott gépész, Fintáné Nagy Judit kozmetikus, Fódi Károly nyugalmazott tűzoltó százados, Zámbó Ferenc civil aktivista. 

Celldömölk Városért Emléklapot vehetett át dr. Dienesné Mesterházy Márta Jolán pedagógus, Karáth Béla nyugalmazott építési művezető, Kazári Józsefné pedagógus, Kovács Zoltánné női szabó, Mecséri Gyula portás, Rosta Zsolt pedagógus. Celldömölk Városért Emléklapot vehetett át hivatásában nyújtott kiemelkedő tevékenységéért, valamint magas színvonalú és lelkiismeretes munkája elismeréseként az Év rendőre, Hegyi Gábor rendőr főtörzsőrmester. Kiss Péter-díjban részesült Gőgös Martin és Lenner András Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában