Labdarúgás

2022.08.19. 21:57

Futsal: hét gólt kapott a Haladás a Veszprém vendégeként

Az NB I.-es futsalbajnokság 2. fordulójában a Haladás VSE a Veszprém vendégeként futott bele egy kellemetlen, kiadós vereségbe – 7-3 arányban maradt alul az esélyesebb vasi alakulat.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A bajnoki címvédő és kupagyőztes Haladás – némi meglepetésre – hazai döntetlennel kezdte a 2022/2023-as szezont, a Kecskemét csikart ki egy ikszet (4-4) Szombathelyen. Míg a nyáron (papíron) meggyengült Veszprém az előző körben egy fölényes, 5-1-es győzelmet aratott a Nyíregyháza vendégeként. A szombathelyiektől Vas, Alasztics és Luiggi Longo hagyta ki a mérkőzést.

Veszprém Futsal–Haladás VSE 7-3 (2-2). Veszprém, 300 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Zimonyi, Czene-Joó (Urgyán).

Veszprém: Spandler – Fridrich, Kártik, Everton, Gavrilovic. Csere: Soós (kapus), Molnár R., Dorogi, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Gerencsér, Koncsol, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

Haladás: Gyimesi – Hajmási, Dróth, Dávid, Cassemiro. Csere: Homlok (kapus), Kovács M., Szalmás, Knizs, Henrique, Sipos, Vatamniuc-Bartha, Fehér, Rutai. Edző: Calvo Rodríguez Juan Ramón.

Gólszerzők: Kártik (1.), Everton 2 (11., 28.), Fridrich 2 (23., 38.), Molnár (37.), Gavrilovic (40.), ill. Dróth (13.), Rutai (17.), Cassemiro (34.).

Roppan szerencsétlenül kezdte a mérkőzés a Haladás, a Veszprém ugyanis már az első percben vezetést szerzett, az első helyzetét gólra váltott. Sőt nem sokkal később már 2-0-ra vezetett a házigazda. Aztán rendezte sorait a HVSE, magához ragadta az irányítást, egyenlített, 2-2-es állásnál következett a szünet – Henrique kapufát rúgott. Fordulás után megint a Veszprém percei következtek, büntette a szombathelyiek hibáit, főleg a gyenge védekezését – 4-2-re meglépett. Vészkapus játékra váltott a Haladás, szépített (4-3). Ám egy kapitális bírói hiba megtörte a szombathelyiek lendületét: Dróth mentett akrobatikus mozdulattal saját kapuja előtt, ám a bíró kezet látott, faultot ítélt, kisbüntetőhöz jutott a Veszprém, amit gólra váltott (5-3). A pedig hajrára szétesett a bajnok.

Semmi nem akart sikerülni a Haladásnak, igaz, ezúttal nem játszott jól, több gyenge egyéni teljesítmény is akadt a soraiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában