Gyűjtemény

2022.08.17. 07:50

Garázsból Erdélybe - Száz régi telefonját állította ki Kovács István

Erdélyben mutatta be gyűjteményének száz telefonját augusztus első felében Kovács István, miután meghívták a gyergyószentmiklósi Egyfesztre.

Merklin Tímea

Kovács István 1989 óta gyűjti a telefonokat

Forrás: VN-archív/CSG

Az ezerkétszáz darabos telefonmúzeum – amit az erdélyi partner az interneten talált meg – virtuálisan létezik, mert valójában a Derkovits lakótelep egy garázsában van felhalmozva polcokon és dobozokban a több mint ötszáz vezetékes, a közel négyszáz mobiltelefon és a háromszáz egyéb szerelési anyag, szerszám, műszer és dísztárgy. Akkora a gyűjtemény, hogy Kovács István kocsija már nem is fér be. Jó lenne egy állandó kiállítóhely, de ebben senki nem támogatja. Tervezi, hogy maga épít egyet, ha nyer a lottón. Mindenesetre Erdélyben nagyon örültek a retró tárlatnak, a vendégkönyvébe csupa örömteli, dicsérő mondatot írtak. A gyűjtő a készülékek egy részét beüzemelte, és lehetett telefonálgatni, sokan ilyeneket egyáltalán nem is láttak. Kovács István a családjával ment ki Gyergyóba, a gyerekei örültek az utazásnak, mivel ők még nem jártak Erdélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában