Pozíció

2022.08.17. 16:42

Már biztos: Nemény András nem akar az MSZP férfi társelnöke lenni

Nem indul az MSZP társelnöki székéért - jelentette be megkeresésünkre Nemény András. A szombathelyi polgármester indulásában többen bíztak.

Vas Népe

Forrás: VN-archív

Ahogy korábban beszámoltunk: Ujhelyi István azért lépett vissza, hogy utat adjon Molnár Zsolt budapesti pártelnök elképzelésének és Nemény András lehessen a MSZP férfi társelnöke. Akkor Szombathely polgármestere úgy nyilatkozott, ha indulna a posztért, Ujhelyi Istvánnak szólna először.  

Mivel Nemény András ezzel akkor nyitva hagyta a kérdést, többször előkerült a neve azóta is lehetséges jelöltként. Mostani érdeklődésünkre – beszélt-e az EP-képviselővel azóta és változott-e az álláspontja –, Nemény András azt mondta: - Nem beszéltem vele. Majd hozzátette: nem indul a posztért. - Most Szombathely város nagyon nehéz költségvetési helyzetével vagyok elfoglalva, semmi mással nem foglalkozom – hangsúlyozta a politikus.

A Magyar Nemzet szocialista forrásokra hivatkozva egyébként úgy értesült: a párton belül az események augusztus 20. után gyorsulhatnak fel, és az sem kizárt, hogy a tisztségről lemondó Tóth Bertalan is ringbe száll az októberi tisztújításon. Mesterházy Attilát ugyancsak többen bíztatták, hogy induljon a pozícióért. A Magyar Nemzetnek az egykori pártelnök úgy nyilatkozott: „Noha az MSZP-nek korábban országos lefedettsége volt, mára szinte teljesen leépültek a vidéki szervezeteink, így sok más szövetségesünkhöz hasonlóan mi is beszorultunk a budapesti párt kategóriájába”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában