Környezetszépítő verseny

2022.08.25. 15:00

Melyiket az ötven közül? - A legvirágosabb épületeket, erkélyeket keresik Sárváron

A hőség és az aszály ellenére a városban nagyon sok a szépen gondozott, virágos ingatlan – állapította meg a Virágos Sárvárért! környezetszépítő verseny zsűrije, miután körbejárta a pályázatra nevezett épületeket.

Pajor András

Munkában a virágosítási verseny zsűrije: dr. Kulcsár László, Varga Zoltán, dr. Szijártó Valéria, Bokorné Csonka Judit, Kondor János és dr. Máhr Tivadar

Forrás: Pajor András

A város önkormányzata által idén is meghirdetett pályázat lezárulta után következett a zsűrizés. A zsűrielnök dr. Máhr Tivadar alpolgármester volt, munkáját segítette Bokorné Csonka Judit, a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület elnöke, Kondor János, a Nádasdy Kulturális Központ igazgató-helyettese, dr. Kulcsár László, a Városszépítő Egyesület elnöke, dr. Szijártó Valéria, Sárvár címzetes főjegyzője és Varga Zoltán, a Kertészeti Áruda és Díszfaiskola tulajdonosa.

A zsűri tagjai közösen tekintették meg a pályázatra nevezett és a zsűritagok által ajánlott legvirágosabb házakat és erkélyeket. A pályázók négy fotóval és rövid bemutatkozó szöveggel vehettek részt a versenyen. Olyan udvarokról, előkertekről, erkélyekről várták a fényképeket, amelyek az utcáról is láthatók. Emellett a szakavatott zsűri tagjai egész nyáron át figyelték a várost és ők is tettek javaslatokat a legötletesebb, legszebben virágosított helyszínekre.

Így végül majdnem ötven utcakertet, előkertet, homlokzatot és erkélyt vettek górcső alá. 

A zsűri döntését meghozva díjazza a legvirágosabb ingatlanokat, erkélyeket és vállalkozásokat, valamint különdíjakat is kiadhat. A díjakat a tervek szerint szeptember 24-én, Sárvár Környezetvédelmi Napján adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában