Egyház

2022.08.12. 16:16

Szombathelyre költözik Márfi Gyula nyugalmazott érsek

A Deficentia, az egyházmegyei papi otthon a szombathelyi püspöki palota és a székesegyház közvetlen szomszédságában található.

vaol.hu

Márfi Gyula nyugalmazott érsek: Sok helyen megismernek, a hívek nagy szeretettel vesznek körül

Forrás: Archív/Penovác Károly

Márfi Gyula a pannonhalmi bencés gimnáziumban érettségizett 1962-ben. A teológiát Budapesten a Központi Papnevelő Intézet növendékeként végezte. 1967. június 18-án Szombathelyen szentelték pappá. Pákán (1967–1968), Nyőgérben (1969–1973) és Kőszegen (1973–1976) volt káplán.

II. János Pál pápa 1995. november 11-én amanziai címzetes püspökké és egri segédpüspökké nevezte ki. 1995. december 2-án Egerben szentelték püspökké. 1997. augusztus 14-én veszprémi érsekké nevezte ki a pápa.

Márfi Gyula pénteken költözött ki a veszprémi érsekségből. A veol.hu-nak így nyilatkozott: "azt gondoltam, jobb lesz, ha Szombathelyre megyek. Oda már korábban is hívott Székely János püspök úr. A Deficentia, az egyházmegyei papi otthon a szombathelyi püspöki palota és a székesegyház közvetlen szomszédságában található. Ott is fogok majd misézni, gyóntatni, tenni, amire szükség lesz."

A nyugalmazott érsekkel készített beszélgetés, amelyben kitérnek a költözés részleteire is, IDE kattintva olvasható el >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában