Főzőcsapatok parádéztak

2022.08.28. 10:00

Variációk paprikára és paradicsomra - Lecsókirályt és lecsókirálynőt választottak Andrásfán, megkoronázták őket - fotók

A 11. Lecsófesztivált rendezték meg Andrásfán szombaton, a főzőcsapatok parádéztak: volt lecsó pitában, kemencés zsemlében előadva, köretként ki tócsnit, ki fokhagymás-petrezselymes lepényt kínált.

Merklin Tímea

Nyáriné Mátyás Zsuzsanna polgármester és az Összefogás Andrásfáért Egyesület tagjai

Forrás: Szendi Péter

A megnyitón Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke üdvözölte a résztvevőket, örömét fejezve ki, mennyi különlegességet kóstolhatott az egyre híresebb lecsófesztiválon. Neki a Tóth Zoltán falugondnok által készített csípőspaprikás lecsó ízlett legjobban. Nyáriné Mátyás Zsuzsanna polgármester köszöntőjében elmondta: a Hungarikum pályázat nyerteseként tudták megrendezni a fesztivált, amelynek ötlete tizenegy évvel ezelőtt az Összefogás Andrásfáért Egyesület egyik tagja, Baranyai Margit fejéből pattant ki. A hagyománnyá lett fesztiválon – ahol egész délután zajlottak a kulturális programok és oldtimer kocsikat mutattak be – idén újítottak: meg is koronázták a 2022-es lecsókirályt, Vaspöri Lászlót és a lecsókirálynőt, Kovács Enikőt, sőt palástot is kaptak. A királyi jelvényeket jövőre ők adják majd át a 2023-as fesztivál lecsókirályának és -királynőjének.  

 

A főzőversenyen a csapatok számos különleges fűszerezést alkalmaztak, kreatívak voltak a lecsó előadásmódjában, körítésében. A zsűri úgy döntött, hogy az első helyezést a hegyhátszentpéteri csapat érdemli a babos-kolbászos lecsóért, a másodikat az andrásfai lovasok cigánylecsója nyerte, a harmadikat az andrásfai önkormányzat csapata a pirított szalonnás lecsóval. Különdíjban részesültek a Bimbózó Bombázók, akik csak helyben termett alapanyagokból főztek, és fantasztikusan fűszereztek. A főzőverseny minden résztvevője kapott oklevelet és emléklapot. Volt nagy eszem-iszom, a fesztivál résztvevői kedvükre lakmározhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában