Jézus szeret minden gyereket

2022.09.06. 10:38

A Szombathelyi Egyházmegye átvette Körmend legrégebbi óvodáját, évnyitót tartottak

Szeptember elsején a Szombathelyi Egyházmegye átvette a város legrégebbi óvodáját, amelyet 1900-ban alapított Dienes Lajos, az őrségiek híres ügyvédje torokgyíkban elhunyt fiúgyermeke emlékére. Az óvoda tanévnyitóját hétfőn tartották szentmisével egybekötve, amelyet dr. Székely János megyés püspök celebrált.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Az intézmény augusztus 31- ig a dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde tagóvodájaként működött, a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában szeptember elsejétől már a Dienes Lajos Katolikus Óvoda nevet viseli. A tanévnyitó a Jézus szeret minden kicsi gyereket című dallal kezdődött, majd Dienes Júlia óvodavezető köszöntötte a megjelenteket. A közös ima után dr. Székely János megyés püspök szólt a gyerekekhez és a szülőkhöz. 

Az évnyitó szentmisét dr. Székely János celebrálta
Forrás: Szendi Péter

– A legfőbb tanítónk Jézus, a legfőbb tantárgy, amit meg kell tanulni, az a szeretet – mondta a főpásztor, aki minden gyermeket megáldott a tanévnyitón, és szentképeket is osztott az óvodásoknak. Az ünnepségen jelen volt Tálas József, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója és Kiss László esperes-plébános, az óvoda lelkésze. A katolikus óvoda három csoportban, nyolcvanhét kisgyermekkel és tizenhárom dolgozóval kezdte meg a 2022/2023-as nevelési évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában