A Szülőföld Kiadó gondozta

2022.09.01. 20:00

Az árokfürdőtől a modern időkig - Bükfürdő hat évtizedét átfogó kötetet mutattak be

Bemutatták a Bükfürdő 60 című, Szülőföld Kiadásában, Bakos Ágnes szerkesztésében megjelent kiadványt csütörtökön a Thermal Spa prémium pihenőhelyén.

Merklin Tímea

Bakos Ágnes szerző, Koós Melinda vezérigazgató, Dr. Németh Sándor polgármester, Bittenbinder Miklós volt igazgató, Farkas Csaba kiadó

Forrás: Unger Tamás

Koós Melinda vezérigazgató köszöntötte a jelenlévő nyugdíjasokat, kifejtve, hogy öröm és büszkeség 60 év után itt lenni, végiglapozni a kötetet, amely egy valódi sikertörténetet beszél el, köszönhetően az itt dolgozó csapatnak - amelyhez egy éve csatlakozott - , akik nagyon elhivatottan dolgoznak azért, hogy a fürdő fejlődjön. A fotókiállítás a folyosón megmutatja, hogy az árokfürdőből miként lett mára egy nemzetközi szinten elismert modern létesítmény gyönyörű stranddal, amely sok élményt nyújt.  

Bittenbinder Miklós, aki 1975 és 1993 között volt a Büki Gyógyfürdő Vállalat igazgatója, visszatekintett az elmúlt hatvan évre. 

- 1957-ben tört fel a melegvíz, a könyvbemutatón jelenlévő idősebbek is jól emlékezhetnek erre. Amint arra is, amikor megnyitották a kutat, és ömlött ránk a rengeteg víz. Akkor árkot ástak és elindult a fürdőzés - idézte fel a hőskort a volt igazgató, részleteiben ismertetve a fürdő építését, az egészségügyi miniszter idelátogatását, az egészségház, a fogászat beindítását, az autóbusz állomás létesítését is. 

- Ha három évvel ezelőtt halljuk Bittenbinder Miklós történeteit, büszkén mondhattuk volna, hogy mi is ezen az úton vagyunk, de három éve tulajdonképpen csak krízist kezelünk, a járvány alatt nyolc hónapra leállt a fürdő, amit korábban senki nem gondolt volna – erről is beszélt Dr. Németh Sándor polgármester, kiemelve, hogy a múltidézést kiváló fotósok – Bernáth Lajos, Csepregi Tibor, Pup Vilmos - sokéves lelkes munkája tette lehetővé. Farkas Csaba, a Szülőföld Kiadó vezetője elmondta: küldetése, hogy a vasi történeteket felvonultassa, az eddig megjelent négyszáz könyvének kétharmada ennek jegyében született; és ez a nyolcadik büki kiadvány, amit felvállalt a korábbi turisztikai, gasztronómiai és egyéb kötetek után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában