Régi városi strand

2022.09.01. 16:52

Ellentmondó posztok a szombathelyi parkolóépítésről

Negyvenhat vagy több, mint 120 parkoló épül a kórházzal szemben? – sokakat foglalkoztatott a kérdés, miután egy parkoló tervét is megosztották a város hivatalos közösségi oldalán szerdán.

Vas Népe

Forrás: Cseh Gábor

Sokan kapkodhatták a fejüket csütörtökön reggel Horváth Gábor önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) Facebook-posztját olvasva, hiszen a kórházzal szemben tervezett parkolóberuházás kapcsán fontos információra hívta fel a figyelmet. Azt írta: „A tervezett körforgalom tervét nem látom a feltöltött képek között, de jobb is így, hiszen a 46 darab + 77 darab parkoló valóban elegendő” – olvasható a bejegyzésben, ami mellé csatolta azt a vázlatrajzot, amit Szombathely MJV közösségi oldalán osztottak meg szerdán, és amin a régi városi strand területén tervezett 77 parkoló is látszik. (Utóbbi kapcsán kötött a városvezetés szerződést a Bereczki László által képviselt Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt-vel .) 

Felhívtuk a képviselőt, hogy több információt szerezzünk, és tisztábban lássunk, megkeresésünkre azt mondta: - Sokakat érint és érdekel a kórházzal szemben lévő terület sorsa és az árnyas parkolók ügye. Végignéztem a város hivatalos Facebook-oldalán közzétett anyagot, ahol a 77 parkoló tervét is csatolták. Tény, hogy a bejegyzés szövege és ez a fotó nincs összhangban egymással, így nem zárhatjuk ki annak lehetőségét, hogy csak tévedésből került fel a kép, ami kínos lehet a városvezetőknek, hiszen azzal félrevezetik az embereket. De az is előfordulhat, hogy az önkormányzat több, mint 120 új parkolót tervez itt – összegzett Horváth Gábor.

Hetvenhét parkolóhely terve szerepel a város közösségi oldalán szerdán megosztott posztban
Forrás: Szombathely MJV Facebook-oldala 

Csütörtök délelőtt Szombathely MJV oldalára csak egy alpolgármesteri köszöntő került fel, és nem történt változás a parkolós bejegyzésben sem. Nemény András polgármester ugyanakkor egy új posztban erősítette meg: 46 parkoló épül az Egészségügyi Alapellátó mögött városi pénzből a Szova Nzrt. beruházásában. A polgármester ezúttal sem hagyta ki a lehetőséget, hogy Szombathely kormánypárti országgyűlési képviselőjéről, Hende Csabáról rossz képet próbáljon meg festeni. Arról is írt, hogy a politikus egyeztessen tovább a területet megszerző cég képviselőjével. Ismeretes: év elején a polgármesteri irodában a Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója, Bereczki László Nemény András mellett ülve tárgyalt többször is, nemcsak a régi városi strand területén, hanem a Parkerdő lakóparkban tervezett társasházberuházások kapcsán. Emlékeztetőül: több mint 140 lakás épülhet Szombathelyen az önkormányzati ingatlancsomagot megszerző beruházó elképzelései szerint. Ennek ismeretében szavazta meg a területek eladást a baloldali közgyűlési frakció.

© Cseh Gábor
A régi városi strand sorsáról februárban is tárgyaltak, a beruházó cég képviselője Nemény András mellett ült 
Forrás: VN-archív

Nem lehet amellett sem szó nélkül elmenni: Nemény András ígéretet kapott Gulyás Gergely minisztertől a régi strandon tervezett parkolók finanszírozására. Horváth Attila, szombathelyi alpolgármester korábbi nyilatkozata szerint a tervezés és kivitelezés 295,5 millió forintba, a műszaki ellenőr költsége további 2,8 millió forintba került volna. Az elmúlt napokban történtek azt erősítik: a baloldali városvezetés elzárkózott annak lehetőségétől, hogy erre a parkolóépítésre mintegy 300 millió forintot az önkormányzat kaphasson. Más területen inkább városi pénzből építenek megállóhelyet. Erre mondják: segíteni csak annak lehet, aki azt hagyja.

Régi városi strand ügye: mi a véleménye?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában