Felújítás

2022.09.21. 19:26

Megújulnak Kőszeg egyházi épületei

A Jézus Szíve templom előtt tartottak sajtótájékoztatót szerdán – a téma a kőszegi egyházi épületek több mint hatmilliárd forintból megvalósuló felújítása volt.

Bege Botond

Sarkadi Márton, Fekete Szabolcs Benedek, Básthy Béla és Ágh Péter a Jézus Szíve templom tornyánál

Forrás: Ohr Tibor

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök elmondta: nagy öröm számára, hogy már látványos fejleményekről tudnak beszámolni. Hiszen nemcsak a helyieknek fontos, hanem a turistáknak is központi programja a városba látogatáskor a Jézus Szíve templom felkeresése. Ágh Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, a templom felújítására már régóta vártak a helybéliek és mindazok, akiknek fontos az egyházi épített örökség. 

Kőszeg bővelkedik az ilyen kincsekben, amelyek megőrzése kihívást jelent minden generációnak, tette hozzá. Ezért alakították ki a programot, amelynek köszönhetően megújulhatnak a már említett épületek. A támogatás teljes egészében kormányzati forrásból származik. Básthy Béla polgármester elmondta: a város építése elképzelhetetlen az egyházzal való közös munka nélkül. 

– Sajnos az épületek legtöbb esetben életveszélyes állapotban voltak már. Szerencse, hogy nem egy tragédia árnyékában kell elkezdeni a munkálatokat – mondta el Sarkadi Márton építész. A szakember szerint a felújítások az utolsó pillanatban kezdődtek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában