Mézkirálynő

2022.09.11. 14:35

Mézlovagrendek Sárváron, a közösség erejével

A Mézkirálynő az Apiarius Mézlovagrend három új tagját is lovaggá ütötte vasárnap  a 14. alkalommal megtartott Sárvári Méhész Napon.

Pajor András

Erős György Nagymester és Mohácsi Klaudia Mézkirálynő avatta fel a sárvári Apiarius Mézlovagrend új tagjait

Forrás: Pajor András

Az ország tucatnyi helyéről érkezett mézlovagrendek delegációi is részt vettek a belvárosban azon a felvonuláson, amely érintette nemsokára 100 esztendős Sárvár és Vidéke Méhészegyesület számára fontos helyszíneket. Ezt követően a Nádasdy-vár udvarán került sor a méhésznap ünnepélyes megnyitójára. 

A nehezedő körülmények között is összefogó közösség erejét méltatta köszöntőjében dr. Máhr Tivadar alpolgármester. – Egy közepesen erős mézszezonra számíthatnak a méhészek. A több méz a Dunántúlon lehet, ahol kevésbé okozott károkat az aszály – fogalmazott dr. Rusvai Miklós, az Országos Magyar Méhészeti egyesület általános elnökhelyettese. 

A 2015-ben tíz fővel megalakult sárvári mézlovagrend nagymestere, Erős György előtt tett fogadalmat a három új tag, Nagy László kasszállító, Fliegler Zsolt viaszmester és Szabó Ervin mézvadász. Ezt követően Mohácsi Klaudia Országos Mézkirálynő kardal avatta lovaggá a jelölteket. A sárvári méhésznap kétnapos programjaszakmai előadással eszközvásárral és közös ebéddel zárult. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában