Újrakezdés

2022.09.12. 10:30

Polgár Patrik Léhárt Mírával folytatja a zenélést, videóklippel is jelentkeztek

Több év közös munka után tavaly novemberben váltak ketté Kóbor Zsóka és Polgár Patrik útjai.

Polgár Patrícia

Az elválást követően a felsőszölnöki Patrik egy érdi énekesnővel kezdett közös munkába, aminek azonban hamar vége szakadt. Tavasz óta új alkotótársa van Patriknak Léhárt Míra személyében. A fiatalok olyannyira egymásra találtak, hogy vasárnap közös, Újrakezdés című dalukkal és az ahhoz forgatott videóklippel debütáltak YouTube-csatornájukon.

A Zsókától történő különválást követően Polgár Patrik csupán pár hónapot dolgozott együtt új társával, Szalma Lucával, amikor a lány bejelentette: inkább szólóban folytatná tovább a karrierjét

 - Ez elsőre nagyon lesokkolt, hiszen két-három hónapja dolgoztunk együtt, túl voltunk négy koncerten, kiadtunk egy közös dalt, ami nagyon jó visszajelzéseket kapott, sőt amikor ez a beszélgetés megtörtént, már le volt kötve tavaszra nyolc koncert.  Borzasztó nagy káosz volt ez az egész, ott maradtam egyedül, nyakamon a lekötött koncertekkel, ráadásul ez a tagcsere még nagyon friss volt. Nagyon sokáig gondolkodtam azon is, hogy abbahagyom, de szerencsére nem így lett – nyilatkozta Patrik a különválás kapcsán. Elmondta, hogy amikor énekes nélkül maradt, felkereste a lefixált koncerthelyszínek szervezőit, akik bizalmukról biztosították és nem mondták vissza a fellépéseket.

Patrik és kedvese, Anett hetekig bújta a különböző közösségi és internetes oldalakat és rengeteg énekest hallgattak meg ez idő alatt. Végül húsz emberre szűkítették le a kört, akik szóba jöhettek a zenész új társaként. Szinte mindegyiküket érdekelte is a lehetőség, szívesen küldtek Patriknak felénekelt hanganyagokat. Végül Léhárt Míra verziói tetszettek meg neki a legjobban, ezért őt hívta meg személyes próbára. Mint Patrik mondja, emberileg és szakmailag is minden klappolt köztük, így Míra lett az abszolút befutó. 

- Amire hivatalosan is kimondtuk, hogy együtt folytatjuk, nagyjából két és fél hetünk maradt az első koncertünkig. Gőzerővel próbáltunk és sikeresen összeraktuk a műsort. Eddig majdnem harminc koncertünk volt országszerte, Vas megyétől Szabolcsig. Arra pedig nagyon büszkék vagyunk, hogy olyan híres hazai fesztiválon is felléphettünk, mint a Campus Fesztivál – mondta el Patrik.

Közös, Újrakezdés című dalukkal kapcsolatban a zenész elmondta: tavaly év vége felé írta meg. Tulajdonképpen azt a lelkületet hordozza magában amikor valaki elveszít valakit, kudarcok érik, kilátástalannak látja a világot, viszont a mondanivalóban benne van a reménysugár a szebb jövő felé, melyet az újrakezdés szimbolizál. 

- Érdekes, hogy a sors úgy alakította a mi szálainkat, hogy ez a dal tulajdonképpen Mírával a mi újrakezdésünk is zenei formációnkat tekintve – jegyezte meg, majd hozzátette: a dal stúdiófelvételeit Zalaegerszegen készítették. Amikor elkészültek a felvételek, azt érezték, hogy a minimalista akusztikus hangszerelésben ez a dal nem tud kiteljesedni, ezért felkeresték Magyarország egyik legsikeresebb zenei producerét, Somogyvári Dánielt, aki a hazai popzene legnagyobbjaival (Follow The Flow, Caramel, Szakács Gergő, Azahriah, Manuel, Byealex) dolgozik együtt folyamatosan és számtalan sikeres slágert alkotott már. Legnagyobb örömükre a producer elfogadta a felkérésüket. A dalhoz tartozó videóklipet Budapesten forgatták. Mind a dal, mind a klip vasárnap 19 órakor debütált a formáció YouTube csatornáján, 22 órakor a Petőfi Rádióban.

Patrik a jövőbeli terveikkel kapcsolatban megjegyezte, hogy az idei év tartogat még számukra egy 11 állomásból álló országos turnét, melynek egyik fő koncertje Budapest legnagyobb egyetemi fesztiválján, a BME Egyetemi Napokon lesz, a másik pedig félig hazai pályán Felsőszölnökön, ahol évzáró, zenekarral kiegészülő formában fognak színpadra állni. A turnén kívül még idén szeretnének kijönni még egy dallal és videóklippel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában