Mutatjuk az eredményt

2022.09.09. 13:00

Rapport Richárd román válogatott lesz - Így szavaztak a vaol.hu olvasói

vaol.hu

A szombathelyi származású klasszis, a Haladás VSE-ben és a német Baden-Badenben sakkozó Rapport Richárd a jövőben nem a magyar, hanem a román válogatottban szerepel. Rapport ugyanakkor a Haladás VSE színeiben továbbra is magyarként ül majd asztalhoz. A vaol.hu-n ezzel kapcsolatban indítottunk szavazást, megkérdeztük olvasóinktól, helyesli vagy sem ezt a döntést.

Az olvasóink döntő többsége (50 százalék) arra szavazott: "hazaáruló, egy magyar önként nem lehet román". Huszonhat százalékuk szerint a szövetség a hibás, mindent el kellett volna követnie, akár komoly anyagi terhet is vállalva, hogy továbbra is magyar válogatott legyen. A voksolók huszonnégy százaléka engedékenyebb, szerintük a sakk egyéni sport, egyéni érdekekkel. Román válogatottként több támogatásból komolyabb célokért küzdhet - tehát megértik a döntését.

Ön mit gondol arról, hogy Rapport ezentúl nem a magyar, hanem a román válogatottban sakkozik?

Hazaáruló, egy magyar önként nem lehet román
50 %
A szövetség a hibás, mindent el kellett volna követnie, akár komoly anyagi terhet is vállalva, hogy továbbra is magyar válogatott legyen
26 %
Egyéni sport, egyéni érdekekkel. Román válogatottként több támogatásból komolyabb célokért küzdhet - tehát megértem a döntését.
24 %

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában