Eboltás

2022.09.27. 10:12

Megyeszerte eboltás! Répcelakon, Nicken és Csánigon is oltják a kutyákat - mutatjuk, hogy hol, mikor és mennyiért

A hatályos állategészségügyi jogszabály szerint veszettség elleni védőoltás az eb három hónapos korától, az azonosító chip beültetése pedig négy hónapos kortól kötelező.

Bege Botond

Forrás: Pixabay

Szeptember 27-én, 14.45-től a felsőmaráci önkormányzati hivatal udvarán tartanak eboltást. Az oltás díja hatezer forint, mely tartalmazza a kötelező féreghajtó árát is. Háznál történő oltás esetén a kiszállás díja hétezer forint.

Új oltási könyv kiállítási díja ezer, mikrochip beültetési díja pedig hatezer forint. Az illetékesek felhívják a figyelmet arra, hogy az eboltási könyveket a gazdák mindenképp vigyék magukkal.

Ikerváron Október 1-én, szombaton 8 órától 9.30-ig és 16 órától 16.30-ig  a Gr. Batthyány Lajos utca 21 alatt a Közös Önkormányzati Hivatal udvarán oltják az ebeket.

Répcelakon október 4-én, kedden 10-12 óráig és 15-16 óráig a művelődés ház mögötti parkolóban oltják a kutyákat.

Nicken október 7-én, pénteken 8 és 10 óra között a művelődési ház elé várják a gazdikat és kedvenceiket.

A csánigi ebeket október 7-én, pénteken 11 és 12 óra között oltják a faluház előtt.

Pótoltásra is lesz lehetőség: október 13-án, csütörtökön 15 és 16 óra között Répcelakon a művelődés ház mögötti parkolóban – írják a Répcelaki Közös Önkormányzati Hivatal weboldalán. A veszettség elleni oltásért a tulajdonosoknak ebenként ötezer forintot kell fizetniük a helyszínen. 

Háznál történő oltási igényt személyesen a Répcelaki Közös Önkormányzati Hivatalnál, a Répcelak Bartók Béla utca 38 szám alatt vagy telefonon a 95/370-101-es telefonszámon, a 3-as melléken Biczó Judit igazgatási ügyintézőnél lehet bejelenteni. Háznál oltás esetén a kiszállási díj - a kutyák számától függetlenül - ötszáz forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában