Elért eredmények

2022.09.30. 07:00

Tematikus útvonalak - Lezárult a projekt, fejlődött a turizmus Kőszeg térségében

Tóth Kata

Básthy Béla a házigazda szerepében a sajtótájékoztatón

Fotó: Tóth Katalin

2018 és 2022 között az Ausztria-Magyarország Interreg program támogatásával, kelet-stájer, alsó-ausztriai és dél-burgenlandi szervezetek, valamint a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal, Savaria Turizmus Nonprofit Kft. és Kőszeg önkormányzatának partnerségével valósult meg a Veloregio projekt, melynek csütörtökön tartották a zárórendezvényét. A határon átnyúló együttműködés fő célkitűzése az osztrák–magyar határtérségben egy közös kerékpáros desztináció létrehozása a meglévő regionális útvonalak és kínálatok összekapcsolásával. Az átfogó kerékpáros régió határon átnyúló felépítésébe az elmúlt években minden szereplőt bevontak.

 Első lépésként a partnerek a határon átnyúló kerékpáros útvonalak minőségi kritériumait és az útvonalak mentén található természeti és kulturális örökség védelméhez kapcsolódó irányelveket határoztak meg. A projekt támogatásával számos tematikus útvonalat alakítottak és tábláztak ki, túravezetőket képeztek, az egyes szakaszokra útvonalfelelősöket neveztek ki, kerékpárosbarát szállásadókat minősítettek, az Abért-tó töltésén kerékpárút épült, a városban több helyen kerékpáros pihenők létesültek, további lépések történtek a Kőszegi-hegységben határon átnyúló hegyi kerékpáros kínálat, trail rendszer kialakítására. 

A projekt eredményeiről csütörtökön sajtótájékoztatón számolt be dr. Balázsy Péter megyei főjegyző, Básthy Béla, Kőszeg polgármestere és az osztrák partnerek képviselői: Christian Fraissler-Simm (Regionalmanagement Oststeiermark) és Harald Popofsits (Südburgenland Tourismus).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában