Civil szervezetek utaztak

2022.09.20. 13:00

Vasiak Vajdahunyadon - A kultúrán keresztül támogatják egymást a testvérmegyék

A Vas Megyei Önkormányzat és több vasi civil szervezet képviselői négy napot töltöttek Hunyad testvérmegyében, amely vendégül látta őket.

Merklin Tímea

Forrás: VN

Amint a küldöttséget vezető Marton Ferenc megyei alelnöktől megtudtuk: 67 vasi utazott ki nyolc kisbusszal az elmúlt napokban, köztük a jánosházi Millenniumi Polgári Egyesület, a vashosszúfalui Tájház munkatársai, a szarvaskendi Zöld Küllő Egyesület képviselői, akik rönkhúzást, bolondesküvőt mutattak be, Győrvárról a Bomba Bulizenekar érkezett.  A vasiak nagy kondérokban főzték a tájjellegű ételeket a vajdahunyadi magyaroknak: készült pörkölt, lecsó, gulyás, csülkös, babos káposzta, folyamatosan sütötték a lángost. 

balról Fehér Ferenc, Ikervár polgármestere, Bene László fafaragó Hegyhátszentpéter, Marton Ferenc megyei alelnök, Ferenczi István Vajdahunyad RMDSZ elnök, Kaczor Zsolt, Győrvár polgármestere
Forrás: Vas Megyei Önkormányzat

A Magyar Ház udvarán felavatták a megyei és a győrvári önkormányzat támogatásával elkészült Hunyadi János szobrot, amely Bene László hegyhátszentpéteri fafaragó alkotása. A rendezvényen részt vett Ferenczi István, az RMDSZ helyi vezetője. A vasiak magyar nyelvű mesekönyvekből álló adományt vittek az ottani óvodának, és meglátogatták a magyar állam által támogatott, a katolikus templom udvarán megépített új bölcsődét, amely Makovecz Imre tervei alapján készült, és jövőre üzemelik be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában