A tollas, a pingpong és a tenisz ötvözete

2022.10.17. 14:00

Az új sport népszerűsítése: pickleball bemutatót tartottak Szombathelyen - videó, fotók

Pickleball bemutatóra várták az érdeklődőket a szombathelyi Agora Művelődési és Sportházba. A sportág-népszerűsítő programot a ELTE SEK Sporttudományi Intézet és Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság szervezte.

Tóth Judit

Fotó: © Cseh Gábor

-A pickleball a leggyorsabban fejlődő sportág jelenleg, ami a tenisz, a tollaslabda és a pingpong legjobb elemeit ötvözi - tudtuk meg Bőhm Zoltántól, az Országos Pickleball Szövetség elnökétől, aki azt is elmondta, hogy a játékot 1965-ben találták fel az Amerikai Egyesült Államokban, ma 5 millióan játsszák a tengerentúlon. Magyarországon 2016-ban jelent meg, mégpedig Balatonbogláron, innen indult a sportág hazai története Horváthné Tóth Brigitta, Felsőbüky Klára és Bőhm Zoltán aktív közreműködésével. 

A pickleballt sima felületű, a pingpongütőnél nagyobb ütőkkel, műanyag labdákkal egy tollaslabda méretű pályán, és a teniszhálónál picit alacsonyabb hálónál játsszák. - Negyedik éve szervezünk országos bajnokságot, megközelítőleg négyszázan űzik ezt a sportágat nálunk. Rohamosan terjed a pickleball, azt gondolom, hogy Szombathelyen a legjobbkor kaptunk lehetőséget, mert a hazai nagy bumm előtti utolsó pillanatok ezek - tette hozzá a főszervező.

A pickleball egy könnyed, gyorsan megtanulható, egyszerű, mókás játék, amely kortól, nemtől, tudásszinttől, egészségi állapottól függetlenül bárkinek ajánlott.

A bemutatón is többféle korosztály képviseltette magát, a kisiskolástól az egyetemistáig. A pickleballt 8-10 éves kortól javasolják, és gyakorlatilag nincs felső korhatár. Az országos bajnokságban a legfiatalabb versenyző 11 éves volt, a legidősebb hetvenhárom, ők egy kategóriában vívtak éles meccset egymással.  

Az eseményen együttműködési megállapodás aláírására is sor került, amelyet az Országos Pickleball Szövetség és Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság képviselői szignóztak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában