Megyei értékek

2022.10.09. 17:00

Hat citerás, egy köcsögdudás és több mint húsz énekes - Harmadik lemezét vette fel a kemenesmagasi zenekar

Merklin Tímea

A legmagasabb népzenei minősítéssel rendelkező, nyolcszoros Arany Páva Nagydíjas Kemenesmagasi Citerazenekar és Népdalkör a vasi értéknap jegyében vasárnap délelőtt vette fel (a 2007-es és 2010-es első és második CD után) a harmadik lemezét, amely egy vasi népdal kezdősorát  „Igyál betyár, múlik a nyár” – kapja majd címként, ha a technikusok befejezik a munkát.  

Sebestyén Zoltán művészeti vezetőtől – aki idén január óta a magyar kultúra lovagja - megtudtuk: a felvétel jól sikerült, egy vasi, két zalai, egy bakonyi, egy kunsági népdalcsokrot vettek lemezre, és egy blokkot a Bartók Béla gyűjtötte párosító dalokból. A felvétel alatt szerencsére kevésszer kellett ismételni, és ünneplőbe öltözve megrendezték a borítófotózást is. 

Az együttesben hat citerás, egy köcsögdudás és több mint húsz énekes dolgozik. 1978 óra, negyvennégy éve működnek, minden pénteken próba van, és rengeteg fellépésre hívják őket. Szombaton két helyen is szerepeltek: Hegyhátsálon és Petőmihályfán, ahol szintén értéknap volt.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában