Nyilatkozat

2022.10.27. 14:23

Illés Károly: Az együttműködés reményében támogattuk a polgármester javaslatát

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

- A jogszabályoknak megfelelően nyújtottam be szóbeli előterjesztésemet a polgármesternek, azt pedig a közgyűlés napirendre is vette - nyilatkozta a Vas Népének Illés Károly, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője a csütörtöki ülés szünetében. Ismeretes, a politikus javaslata szerint a közgyűlés csatlakozna a háborús szankciók megszüntetésének követeléséhez.

- Ennek kapcsán Nemény András egy határozati javaslattal élt, ami a Megyei Jogú Városok Szövetségének korábbi döntésére vonatkozott - folytatta Illés Károly. Abban kérték, hogy Magyarország kapja meg az EU felzárkóztatási és helyreállítási alapjából a neki járó forrásokat. 

- Nemény András javaslatát a Fidesz-KDNP frakció szavazatával támogatta az együttműködés reményében, és bízunk abban, hogy délután a mi napirendi pontunkban álló határozati javaslatot is konszenzusosan szavazzuk meg - húzta alá a frakcióvezető.

- A Fidesz- KDNP frakció szolidál a tanárokkal és a pedagóguskar követeléseivel. Azt az országos tüntetéssorozatot, amire rátelepedett a baloldali politika, nem támogatjuk. Azt, hogy általános iskolás gyerekeket visznek utcára, azzal nem tudunk azonosulni, ezért nem szavaztuk meg László Győző erre vonatkozó határozati javaslatát - tette hozzá Illés Károly.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában