Vasi Vizeken

2022.10.09. 12:01

Indul az ingyenes horgászsuli, még lehet jelentkezni

Szombaton tartották a Horgászsuli elnevezésű kezdeményezés első összejövetelét. Az első félévben összesen négy alkalommal, szombatonként 16 és 18 óra között várják a 8 és 14 év közötti általános iskolásokat Szombathelyre, a Király utca 13. szám alá. Aki lemaradt a beiratkozásról, még csatlakozhat a programhoz.

vaol.hu

Illusztráció

Forrás: VN-archív

A foglalkozásokon interaktív előadásokon tanulhatnak a fiatalok a halakról, a különböző vizeken, különböző helyzetekben és más-más időjárási viszonyok közti horgászatról. Sok más fontos dolog mellett azt is megtanulhatják, hogyan készüljenek fel egy tóban vagy egy folyóban történő horgászatra, hogyan „olvassanak” a vízben. A szünet után pedig gyakorlati ismereteket szerezhetnek: például a horogkötés, a szerelékkészítés és egyéb, a sikeres pecához nélkülözhetetlen kellékek elkészítése, használata is szerepel a „tananyagban”. A második félévben – a tervek szerint – kiránduláson és horgászversenyen is részt vehetnek a sulisok.

A horgászsuli ingyenes, sőt: még enni- és innivalóról is gondoskodnak a szervezők.

A jelentkezési lap és további információk a www.elektromosok.hu weboldalon elérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában