Tárgyalnak

2022.10.27. 10:39

Közgyűlés: Tárgyalják, hogy Szombathely csatlakozik-e a háborús szankciók megszüntetésének követeléséhez

Húsz igen szavazattal jóváhagyták: tárgyalják Illés Károly Fidesz-KDNP frakció vezetőjének napirendi pont javaslatát a szombathelyi közgyűlésen. Arról is szó lesz: kérik, hogy Magyarország is kapja meg a neki járó uniós forrásokat.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Mint arról írtunk, Illés Károly napirendi pont javaslattal élt a mai közgyűlésen. Előterjesztése címét ugyan módosították Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő (független) indítványára - abba bekerült Orbán Viktor miniszterelnök neve -, a módosítást a fideszes képviselők nem hagyták jóvá. A politikai csapdába azonban nem sétált be a jobboldali frakció, meglepve a baloldali képviselőket, az ügy fontosságára tekintettel a Fidesz-KDNP frakció tagjai jóváhagyták Czeglédy módosításával is a napirendi pont felvételét. Így pedig nem volt visszaút: a közgyűlés egyhangúlag szavazta meg: tárgyalnak ma arról, hogy Szombathely csatlakozik-e a háborús szankciók megszüntetésének követeleséhez. 

Nemény András polgármester (ÉSZ) arra hívta fel a figyelmet: Szita Károly Kaposvár polgármestereként írta alá az Ursula Von der Leyennek írt levelet. A városvezető ezután külön határozati javaslatot fogalmazott meg: abban támogatná a szombathelyi közgyűlés a Megyei Jogú Városok Szövetsége kérését, hogy az uniós forrásokat kapja meg Magyarország. Illés Károly úgy reagált: a polgármester javaslata kapcsolódik az övéhez, ezért kéri, azt egy napirendi ponton belül tárgyalják, és konszenzussal szavazzák meg mindkét javaslatot. Nemény András azonban attól egyelőre elzárkózott, ragaszkodott ahhoz, hogy az általa megtett határozati javaslatról külön voksoljanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában