Istentisztelet

2022.10.02. 10:00

Lelkésszé szentelték Szomju Tamást Celldömölkön - fotók

Szemerei János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke lelkésszé szentelte Szomju Tamást. A szombati istentisztelet központi témája az Ézsaiás próféta könyvéből vett idézet volt: „Ne félj, én megsegítelek!”

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Megteltek a padsorok a délután 14 órakor kezdődő istentiszteletre a celldömölki evangélikus templomban. Lelkész- és paptársak, családtagok, kollégák, tanítványok érkeztek, hogy részesei legyenek Szomju Tamás lelkésszé avatásának. Annak a Szomju Tamásnak, aki kisgyermekkora óta aktív tagja a Celldömölki Evangélikus Gyülekezetnek, és aki a már meglévő hivatása mellé választotta a lelkészi szolgálatot: a hétköznapokban két évtizede kémiát és német nyelvet tanít. A gyülekezetben 2006-ban presbiternek választottak, 2007-2018 között a gyülekezet főgondnoki tisztségét is betöltötte, továbbá volt a Vasi Evangélikus Egyházmegye küldöttje is. Az új hatéves ciklusra a Vasi Egyházmegye Közgyűlése zsinati póttagnak választotta. Lelkészként - hitbéli megerősödése mellett - szeretné teológiai ismereteit bővíteni és az egyházat szolgálni. 

Nehéz időkben, de fontos üzenettel kezdi meg szolgálatát Szomju Tamás. Isten a nehéz időkben is megsegít – mondta Szemerei János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke az eskütétel előtt.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában