Magyar falu program

2022.10.27. 18:14

Megújult óvoda, parkoló, és új kommunális eszközök Rábagyarmaton - fotók

A Magyar falu program támogatásával újultak meg az óvoda belső terei Rábagyarmaton. A vidékfejlesztésre szánt forrásból új parkoló épülhetett az önkormányzati hivatalnál, és kommunális eszközöket is vásárolhatott a település.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Rábagyarmaton a gyönyörűen felújított Manó Óvodában tartottak átadó ünnepséget. Horváthné Boldizsár Borbála polgármester szólt elsőként az egybegyűltekhez, aki három sikeres beruházást említett. Az óvoda belső terei közel 30 millió forintból szépültek meg. Emellett az önkormányzati hivatalnál parkolók kialakítására is sor került megközelítőleg 4 millió forintos támogatásból. A harmadik, szintén jelentős, közel 15 millió forintos pályázati forrás pedig kommunális eszközök vásárlására nyújtott lehetőséget. V. Németh Zsolt képviselő azt hangsúlyozta, hogy a gyerekeknek gyökereket és szárnyakat kell adni, ehhez minden lehetőség adott a megújult intézményben. 

- Az első az, hogy a rezsit mindenki fizetni tudja és a munkahelyeket meg tudjuk tartani, de azért fontos az is, hogy a jövő beruházásait, fejlesztéseit is tervezzük - tette hozzá zárásként a képviselő. 

Az ünnepség az óvodások színvonalas műsorával ért véget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában