Sikeres pályázat

2022.10.20. 13:00

Nem csak föld és néhány ágyás - Átadták a Neumann-iskola kertjét - fotók

Ünnepélyesen átadták az iskolakertet csütörtökön a Neumann János Általános Iskolában, amely sikeresen pályázott az Országos Iskolakert-fejlesztési Programban.

Merklin Tímea

Fotó: © Cseh Gábor

A gyerekek műsort adtak, dr. Kiss-Geosits Beatrix intézményvezető köszöntőjében kiemelte Vida Anikó munkáját, aki az iskola „főkertésze”, és a 6. c osztállyal együtt gondját viseli a kertnek. Fodor István, a Szombathelyi Tankerület igazgatója beszédében azt hangsúlyozta, hogy az iskola tulajdonképpen olyan, mint egy magaságyás, ahol védett és tápláló környezetben nagyobbra tudnak nőni a palánták. 

Mátyás Izolda, az Iskolakertekért Alapítvány képviseletében arról beszélt a gyerekeknek, hogy az iskolakert nemcsak egy kicsi föld és néhány ágyás, hanem mindaz, ami bennük megfogalmazódik a gondoskodás, gondozás közben. Elültethető magokat hozott ajándékba, amelyek szimbolikusan azt az üzenetet is hordozzák: egy picike magban benne van az összes tudás, amivé a növény fejlődni képes.

Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár kifejtette: az Országos Iskolakert-fejlesztési Program célja egy olyan nyitott tanterem létrehozása, ahol a közösség erején keresztül, cselekvő módon a gyerekek megtanulják, hogy mennyire fontos a fenntarthatóság, és ez ne csak elméleti tudás legyen, hanem beépüljön a felnövekvő generáció szemléletébe és mindennapjaiba.   

Végül az iskola tanulói és tanárai bemutatták az iskolakertet és meséltek terveikről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában