Tűzifaprogram

2022.10.17. 16:00

Tűzifacsalókra figyelmeztet a Nébih

Megjelentek és sokszor irreálisan alacsony áron kínálják a tűzifát a csalók – A Nébih közleményére hivatkozva figyelmeztetést tett közzé közösségi oldalán a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

Az állami erdőgazdaságok növelték a termelési kapacitásaikat, és folyamatos a kiszolgálás. A tapasztalatok szerint az igénylők nagy többsége nem erre a fűtési szezonra, hanem már a következő évekre vásárol. Aki pedig az energiaválság miatt most tér át a fafűtésre, érdemes a rendelés előtt meggyőződnie arról, mekkora mennyiséget jelent a 10 m3 hengeres faalapanyag, valamint van-e alkalmas berendezése és tároló helye a fogadására. 

A részletek Nagy István agrárminiszter videójában: Facebook, valamint az Agrárminisztérium közleményében.

Megjelentek és egyre aktívabbak a közösségi oldalakon a tűzifacsalók. Sok esetben fiktív profillal, irreálisan alacsony áron kínálják a fát. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a fokozottan vizsgálja a hirdetéseket, ezek csaknem 90 százalékát aggályosnak találták. A Nébih jótanácsai itt olvashatók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában