Javítanak a megítélésen

2022.10.21. 18:40

Vadásznap az ősparkban - Fontosnak tartják, hogy javítsák a vadászat presztízsét

A Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium másodszor tartott vadásznapot, amelyen az intézmény tanulói mellett általános iskolák felső tagozatosai is részt vettek, mintegy kétszázhatvanan.

Tóth Judit

Lóki György tartott solymászbemutatót

Magyarország legrégebbi és legeredményesebb hivatásos vadászokat képző intézménye a Herman-iskola. A vadásznapnak az intézmény ősfás kastélyparkja adott helyet. A program szervezésében részt vett az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezete Gagyi István elnök és Kenesei István titkár vezetésével, az iskola részéről pedig Bögöti Gábor, a vadgazdálkodási képzés vezetője koordinálta az eseményt. A programok között szerepelt vadászkutyák bemutatása, íjászat, Magyarország állatfaunájának megismerése, trófeaszemle és bírálat, vadgazdálkodási berendezések megismerése és virtuális lövészet is. Lóki György solymászbemutatója zárta a sort. Az iskola vadásztanulói és tanárai ebben a tanévben már csaknem 500 gyereknek igyekeztek bemutatni a vadászok igazi arcát, javítva ezzel a vadásztársadalom megítélését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában