Beruházás

2022.11.14. 11:15

Célegyenesben: megújul a szombathelyi Víztorony környéke

Jól halad Szombathelyen a KRESZ-park és a Víztorony környezetének rendbetétele – dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, Sátory Károly önkormányzati képviselő és a helyi egyesület vezetője közösen tájékozódott a helyszínen.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Korábban beszámoltunk róla, hogy kormányzati támogatással megújul a Víztorony környéke: egyebek mellett rendbe teszik az útburkolatot, táblákat és padokat telepítenek, térkövezik a járdákat. – Lassan másfél éve, hogy Orbán Viktor miniszterelnök aláírta azt a kormányhatározatot, amellyel 1 milliárd 205 millió forintot biztosított a már akkor engedélyes tervekkel rendelkező szombathelyi fejlesztések céljára a városnak. Ebből 120 millió forint jut a KRESZ-parkra. Örülök, hogy jó nagy csúszással, de célegyenesbe került a beruházás – emlékeztetett Hende Csaba. Hende Csaba: generációk sajátították el itt a KRESZ-alapjait, de az idő rányomta bélyegét a területre és az eszközökre egyaránt. Nagy szükség volt már a beruházásra. 

Sátory Károly önkormányzati képviselő arról beszélt: az előző városvezetés határozott elképzelése volt, hogy miután új ruhát öltött a Víztorony, annak környékét is rendbe teszi. Nemény András polgármester megválasztása után azonban ez a projekt megállt.  

Nagyon örülünk, hogy a kormány segítségével megújulhat ez a terület – hangsúlyozta Pados Györgyi, a 2016-ban megalakult Kresz Park Kulturális és Sport Egyesület elnöke. Szólt arról is, legalább tíz olyan programjuk van, amellyel meg tudták szólítani a szombathelyieket.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában